• Altijd GRATIS verzending
 • Waterproof (12 maanden garantie)
 • Binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

4,9Click for customer reviews

Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

Ontmoet de families

Ontmoet de Indiase families waar Shanti Jewels mee samenwerkt.

Ontmoet de families
BLOGS

Meet the families behind the jewelry.

Omdat ik het heel belangrijk vind om te weten waar mijn sieraden vandaan komen en onder welke omstandigheden ze gemaakt worden, wil ik jullie graag voorstellen aan de drie families uit India waar ik mee samenwerk.

Meet Nishant, Suraj and Vikram

Dit bedrijf wordt gerund door drie jeugdvrienden, rechts op onderstaande foto, die alle drie de droom hadden een eigen bedrijf te beginnen. Ze zijn klein begonnen door alleen sieraden aan buurtbewoners te verkopen, maar al snel gingen ze met een kraampje op beurzen staan en inmiddels zijn ze 15 jaar verder en hebben ze een goed lopend bedrijf.

Het is prachtig om te zien hoe deze vrienden met elkaar omgaan. Alles in deze winkel straalde een soort rust en kalmte uit. We hebben tientallen uren doorgebracht in de winkel, samen gegeten en gedronken, verhalen uit gewisseld en veel gelachen zonder een moment van ergernis.

Ik vroeg aan één van de eigenaren wat hij het mooist aan het vak vond en hij antwoorde dat hij door dit vak veel vrienden in het buitenland had gekregen, terwijl hij daar nog nooit daadwerkelijk was geweest. Ik kreeg er helemaal kippenvel van. Het gaat deze mannen niet om het geld, maar ze willen mensen blij maken met hun sieraden en vriendschappen met hun klanten opbouwen. En dat is ook wat er deze week tussen hen en mij is gebeurd. Er is een vriendschap ontstaan, waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Hun atelier is boven de winkel; het is een prachtige fijne lichte werkplek. Alle deuren en ramen stonden open waardoor er een lekker windje blies. Er werken voornamelijk neefjes van de eigenaren die ook allemaal bevriend zijn, waardoor er veel gelachen en gedold werd met elkaar.  Heel fijn om te zien. Absoluut een plek waar ik helemaal achter sta om mijn sieraden vandaan te halen!

  

  

 

Meet Shiva

Wat is het een feest om met Shiva en zijn familie samen te werken! Shiva, de man geheel in het wit gekleed naast mij op onderstaande foto is het hoofd van de familie.

Hij heeft de afgelopen jaren een stapje terug genomen omdat hij zich steeds meer op meditatie en yoga aan het richten is. Elke dag staat hij om 5 uur op om 2 uur te mediteren en daarna doet hij nog een uur yoga te doen. Hij vertelde prachtige verhalen over ervaringen die hij had gehad tijdens die meditaties waarbij hij zichzelf buiten zijn lichaam zag. Een genot om naar te luisteren. Een man die gelooft dat de schoonheid van de mens in zijn hart zit en niet in het uiterlijk en weet hoe ons ‘denken’ ons leven kan beïnvloeden. Ik houd er van!

Het is een echt familiebedrijf. Zijn overgrootvader is ooit begonnen in de sieraden business en zijn vader heeft het bedrijf over genomen. Destijds was er geen winkel en werden er alleen sieraden verkocht aan lokale mensen. Shiva vertelde dat toen hij het bedrijf over nam, er langzaam veranderingen kwamen en hij 30 jaar geleden een winkel is begonnen. De liefde voor sieraden heeft hij overbracht op zijn twee zoons, die beetje bij beetje de winkel aan het overnemen zijn. Ze worden bijgestaan door een aantal neefjes en ooms die ook in de winkel werken.

We zijn een paar keer 4 á 5 uur in de zaak geweest en de tijd vloog voorbij. Het was mooi om te zien hoe liefdevol de familie met elkaar om gaat en wat voor relaxte sfeer er hangt. Geen gepush, geen opdringerigheid, alleen maar liefde straalt deze familie uit.

Het atelier zit naast de zaak en er werken een aantal vrolijke Indiërs die alle sieraden met de hand maken. Het is een fijne open ruimte waar iedereen zijn eigen plekje heeft. Ook hier overheerst er een gevoel van rust en kalmte, wat ik als heel prettig heb ervaren. Het voelt goed om hier mijn sieraden te laten maken!

  

    

 

Meet Anand

Anand runt het bedrijf samen met zijn vrouw: een perfect duo. Hij is de lolbroek die er voor zorgt dat iedereen het naar zijn zin heeft en  iedereen aan het lachen maakt terwijl zijn vrouw de rust zelve is en zorgt voor het administratieve gedeelte.

Het is een echt familiebedrijf. Anand is derde generatie juwelier en heeft het vak van zijn vader geleerd. Hij geeft zijn kennis weer door aan zijn zoon die op zijn beurt later de zaak zal overnemen.

Het is een hele spirituele man die elke dag om half 4 opstaat om naar de Shiva tempel te gaan om te bidden. Hij gelooft ‘in het positieve’ en dat is ook zijn motto ‘Don’t worry, be positive’. Ik krijg bijna dagelijks appjes met deze tekst er in en dat hij voor me bid dat de zaken goed zullen gaan. De lieverd. 

We zijn ook naar zijn atelier geweest waar de sieraden met de hand worden gemaakt en dat zag er super uit! Alles was schoon en de werknemers zagen er gelukkig uit met een lach op hun gezicht. Ik vind het onwijs fijn om dit gezien te hebben, zodat ik met een gerust hart sieraden kan laten maken hier. Volgens mij is Anand een hele fijne baas om onder te werken! 

  

 

 

 

 

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Waterproof, hoe kan dat?
  21 / Feb / 2022

  Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

  Waterproof, hoe kan dat?

 • Shanti Jewels in de media
  20 / Feb / 2022

  Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

  Shanti Jewels in de media

 • Meer informatie over Shanti
  19 / Feb / 2022

  Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

  Meer informatie over Shanti

 • The ontstaan van Shanti Jewels
  18 / Feb / 2022

  Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

  The ontstaan van Shanti Jewels

 • Ontmoet de families
  16 / Feb / 2022

  Shanti Jewels - 16 / Feb / 2022

  Ontmoet de families

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen